Emlékezzünk – Múltidézés (2 nap)

Dunaharaszti Helytörténeti Emléktár, Szigetszentmiklós Városi Helytörténeti Gyűjtemény, Halásztelek Malonyai kastély, Szigetbecse André Kertész Múzeum, Fogadó a Hat testvérhez, Petőfi Sándor Emlékmúzeum

Múltidézés programunkban a környék emlékhelyeit, kiállításait és gyűjteményeit vesszük sorba, lépésről lépésre.

1. nap: 

Délelőtti programterv:

I. Elsőként Dunaharaszti Helytörténeti Emléktárát nézzük meg. Dunaharaszti helytörténeti, néprajzi, gazdálkodási és társadalmi életére vonatkozó írott és tárgyi emlékek, reprodukciók gyűjteménye található itt.
II. A következő állomás Szigetszentmiklós, ahol a Városi Helytörténeti Gyűjteményben ősállati maradványok, régészeti leletek, a középkor és az újkor számos emléke segítségével mutatják be a várost és a környék múltját. Hasonlóan érdekes lehet az Ádám Jenő Emlékház. A szigetszentmiklósi születésű Kossuth-díjas zeneszerző (1896-1982) életének és munkásságának dokumentumai láthatóak egykori lakóházában.

Délutáni programterv:

III. Ebéd: Halásztelken a Malonyai kastély melletti Kisbogrács vendéglőben.
IV. Szigethalom következik, ahol a Helytörténeti Gyűjtemény mellett Lady Diana-ról elnevezett kopjafát is megtekinthetjük.
V. Vacsora: a vendégházakban a Kék Duna Wellness Hotel**** ínyencségeiből.

2. nap

Reggeli egyénileg majd a szálláshely elhagyása.

Délelőtti programterv:

I. Szigetbecsén emlékezünk tovább. A XX. Század kiemelkedő fotóművésze, André Kertész a nyarakat itt töltötte. Személyes tárgyai közül 120 szignált kép került ide.
II. Makádon Thury József emlékkiállítás található. Thury József orientalista, turkológus, tanár és könyvtáros (1861-1906)

Délutáni programterv:

III. Ebéd: Fogadó a Hat testvérhez Dömsödön.
IV. Dömsödön folytatjuk utunkat ahol Petőfi Sándor Emlékmúzeum található. A nagy költő egykori lakóhelyén, egy népi műemlék házban alakították ki a múzeumot. Korabeli bútorzat, edények, felszerelések őrzik az egykoron itt élt költő emlékét.

Érdeklődés, foglalás:

Telefonszám: 06-24-523-230 / 2-es mellék | Elérhető H-P 8.00-17.00 között
E-mail: partihazszigetbecse@gmail.com

Foglalás itt

Pin It on Pinterest